ברוכות הבאות

שמי דר' גבעון-מדהלה אסנת, מומחית בכירורגיה כללית ועוסקת באבחון ובניתוחי סרטן שד למעלה מ- 15 שנים. אני מלווה נשים רבות לאורך תקופה ארוכה , חלקן לצורכי בדיקה שגרתית וחלקן כמובן לאחר ניתוחים וטיפולים עקב אבחון של סרטן השד.

אני רואה חשיבות רבה בקשר בין המטופלת לרופאה הנותנת מענה והסבר לכל שאלה המיוחסת לשדיים או לממצאים הקשורים בסוגי הדימות השונים (ממוגרפיה,אולטראסאונד,MRI ). ... להמשך

Print This Page

יש לי כאבים בצד שמאל של הזה וזה …

Comment posted on אבחון סרטן השד by רחלי

יש לי כאבים בצד שמאל של הזה וזה דקירות והתקפיים של חצי. דקה ונעלם. האם יש סיכוי

powered by SEO Super Comments


דוקטור אסנת גבעון, מומחית בכירורגיה כללית - ניתוחי שד
טלפון במרפאה - 052-6894407 פקס - 03-6444174
כתובת-רח' הברזל 10 רמת-החייל, תל-אביב

106 שאלות בנושא יש לי כאבים בצד שמאל של הזה וזה …

  1. מאת רונית:

    היי, בביופסיה טרם ניתוח her 2 , 2. ה fish יצא שלילי. בביופסיה לאחר ניתוח אין איזכור ל her 2.. האונקולוגית המטפלת היתה בהתלבטות האם לבקש בדיקה חוזרת של her 2 ולבסוף החליטה שלא. האם לא כדאי? האם בדיקת fish של ביופסיה מהימנה מספיק? האם לא עדיף fish מהגידול עצמו??

    שלום,
    לא ניתן לתת יעוץ אישי מבלי לבדוק את הפציינטית ולעבור על כל הבדיקות שבוצעו. כדאי לקבל יעוץ אונקולוגי נוסף.
    בברכה,
    דר' אסנת גבעון
    מומחית בכירורגיה כללית
    ניתוחי סרטן השד

  2. מאת יעלי:

    שלום דר',
    אני אמורה לעבור בהמשך השבוע ביופסיה תחת שיקוף, בגלל גוש גדול שזוהה לאחרונה. זוהי ביופסיה עמוקה, לאחר שהתקבלו ממצאים תקינים בביופסיה הראשונה.
    בת 38, מתכננת הריון. לא קיבלתי מחזור כשלושה חודשים וקיבלתי הנחיה מרופאת פריון, לקחת פרוגסטרון, כדי לקבל מחזור. הפעם הראשונה שבה לקחתי את ההורמונים היתה לפני כשלושה חודשים, מאותה סיבה (הגוש הופיע לפני נטילת ההורמון).
    האם הפרוגסטרון משפיע באופן זה או אחר על רקמת השד וכך על הבדיקה? האם להמתין עם נטילת ההורמון?
    אני מאמינה שלא, אבל ארצה להיות בטוחה.
    תודה.

    שלום,
    1-לא כדאי לקחת הורמונים למיניהם בזמן ברור של גושים בשד.
    2-כדאי להשלים את הביופסיה ולוודא באופן מוחלט שהכל תקין לפני כניסה להריון.
    בברכה,
    דר' אסנת גבעון
    מומחית בכירורגיה כללית
    ניתוחי סרטן השד

  3. מאת מירי:

    אני ת 46, בבדיקת ממוגרפיה בפעם ראשונה,הודגמו בשד ימין הסתיידויות עדינות וגסות בודדות, מימצא מתאים birads 2, אין המלצה לביופסיה, רק לממוגרפיה בעוד חצי שנה, אני מאוד מודאגת ולחוצה, קראתי שהסתיידויות עדינות עלולות להיות בעייתיות, ואני לא מבינה למה לא עשו לי ביופסיה, האם יתכן שבגלל שזה בודדות מבחינה טכנית קשה לקחת ביופסיה ממקומות שונים ולכן לא לוקחים במקרה זה ? ואם זה לא שפיר ובעוד חצי שנה זה יחמיר ??אני לחוצה מאוד כי אמא שלי בת 74, התגלה אצלה סרטן השד לפני מספר חודשים. האם אפשר להתעקש על ביופסיה?

    שלום,
    1-באופן כללי לפי ההגדרה אין צורך בביופסיה.
    2-באופן פרטי- אם את לחוצה עלייך להיבדק גם על-ידי כירורג\ית שד להערכה מחודשת של ההסתיידויות. אם הגדרתן תעלה בדרוג- אז תבוצע ביופסיה. אם ההערכה הנוספת תהיה זהה- אז תוכלי לישון בשקט..
    בברכה,
    דר' אסנת גבעון
    מומחית בכירורגיה כללית
    ניתוחי סרטן השד

  4. מאת שרית:

    1. האם לאשכנזים יש יותר סיכוי לחלות בסרטן השד על רקע גנטי ?
    2. האם לצורך העניין בולגרים נחשבים אשכנזים ?

    שלום,
    1-סה"כ המקרים של סרטן שד על רקע גנטי הוא כ=10% מכלל המקרים. באוכלוסיה האשכנזית המוטאציה הגנטית היא בכ-2.5% מהם. לא כולם יחלו, כך שמבחינת המספרים המוחלטים אם יש בסביבתך הרבה אשכנזים אז יהיה אבסולוטית יותר מקרים אבל לא מבחינת האחוזים.
    2-הבולגרים אינם נחשבים אשכנזים. היום מכוונים את בדיקת המוטאציות השונות לפי המוצא ואכן ידועה היום מוטאציה מסוימת שנקראת "הבלקנית" ומוצא זה נבדק בהקשר אליה, אלא אם כן ידוע שהמוצא המקורי היה במזרח אירופה והם רק נדדו לאזור הבלקן.
    בברכה,
    דר' אסנת גבעון
    מומחית בכירורגיה כללית
    ניתוחי סרטן השד

  5. מאת כ:

    ד"ר אוסנת שלום רב,

    אני בת 37 , במעקב כירוג שד כבר שנה, לפני כשנה התגלה גוש שפיר בצד שמאל הומצלץ לבצע ביובסיה והתגלה תקין.
    לאחר חצי שנה ביצעתי אולטראסאונד מעקב והתגלה גוש בצד ימין בשעה 10, מוגדר בעל סמיכות מעורבת בגודל 0.8 ס"מ BIRADS 3.
    הומלץ לבצע ביופסיה אך הרופא במכון שהלכתי קבע כי אין צורך זהו מבנה השד.
    לפני כשבוע הרגשתי משהו מוזר בבית החי והגיע הזמן למעקב פניתי לאוטראסאונד, להלן התשובות אני קצת בלחץ מהן לכן אבקש את עזרתך
    בשד ימין בשעה 10, הודגם מבנה מוגדר בעל סמיכות מעורבת יתכן ציסטה עם תוכן ומחיצות, בגודל 1 ס"מ BIRADS 4A
    חשד לממצא שאתי בשד ימין, מומלץ ביופסיה ויעוץ כירוג
    יש לנו היסטוריה משפחתית לנ"ל.
    האם לא מסוכן לבצע ביופסיה עם שתלים?

    תודה מראש

    שלום,
    1- BIRADS4A מוגדר כממצא שמחייב ביופסיה עם הרקע שלך אבל ברוב המקרים הוא ימצא תקין.
    2-כשמבצעים ביופסיה בהנחיית אולטראסאונד בידיים של רופאה מיומנת – הסיכוי לפגיעה בשתל הוא זעיר.
    3-אל תוותרי על ביופסיה!
    בברכה ובהצלחה ובשורות טובות,
    דר' אסנת גבעון
    מומחית בכירורגיה כללית
    ניתוחי סרטן השד

  6. מאת אורית:

    האם יש זמן מסויים מבחינת המחזור שרצוי לעשות את הבדיקה? או שזה לא משנה? כיצד הבדיקה מתבצעת? כמה זמן היא אורכת? מה הסיכונים?
    אשמח לתשובה מהירה, מאד חוששת מהבדיקה…צריכה לעבור את הבדיקה שבוע הבא עקב הסתיידויות קטנות בשני מוקדים בשד ימין

    שלום,
    לא ציינת באיזו בדיקה מדובר. לפי הטקסט אני מניחה שזו בדיקת ממוטום. עלייך להתייעץ עם המכון בו את מבצעת את הבדיקה. בדרך-כלל הסתיידויות אינן משתנות במהלך המחזור ולכן אין זה קשור ישירות למצב ההורמונלי.
    בברכה,
    דר' אסנת גבעון
    מומחית בכירורגיה כללית
    ניתוחי סרטן השד