סרטן השד - בדיקות וטיפולים
בדיקת שד שגרתית- בדיקת שד ידנית הנערכת על ידי רופא/ה המומחה בתחום זה ולפי שיקולו/ה הצורך בבדיקות עזר נוספות.
כמותרפיה –טיפול משלים הנדרש לעיתים לשם הקטנת סיכויי ההישנות של סרטן השד בשדיים ואיברים אחרים בגוף . כרוך בתופעות לוואי אך מפחית את שיעור התמותה מהמחלה.
הקרנות/קרינה – טיפול משלים לשד לבית השחי או לשניהם שמטרתו להשמיד את שרידי התאים הממאירים לאחר הניתוח לפי הצורך. מפחית את שיעור ההישנות (החזרה) המקומית של הגידול.
כריתת שד חלקית- ניתוח משמר שד-בדרך כלל גם משמר את הפטמה. מתאים כיום למקרים רבים של ניתוחים עקב סרטן השד בתנאי שניתוח זה מאפשר שוליים נקיים מגידול.
כריתת שד מלאה – כריתת האיבר כולו כולל פטמה . מתאים במקרה שלא ניתן להגיע לשוליים נקיים מגידול בניתוח מוגבל יותר או בנשים שלהן סיכויי הישנות גבוהים או בנשים שלא יכולות לקבל הקרנות משלימות מסיבות שונות וכן לפי בחירת האישה.
ד"ר אסנת גבעון, רח' ברודצקי 43 מתחם קניון רמת אביב, ת"א.
קביעת תורים: 03-6431098


שלום רב, לפני כ 10 חודשים אובחן אצלי סרטן שד, גוש שאני מצאתי לבד, דרגה 3 הר 2 חיובי, עברתי למפקטומי כולל הרחבת שוליים כריתת 20 בלוטות הבלוטות נקיות אין גרורה הגידול היה 1.1 ס"מ כעת אחרי טיפולי כימו הכוללים אדריאמיצין, לאחר מכן טקסול שבועי + הרצפטין לאחר מכן הקרנות 22 במספר, כעת ממשיכה עם הרצפטין עד תום שנה
שאלתי? בבדיקות הכימיה האחרונות הקריאטינין נמצא גבוה 1.63 אני לא שותה בקושי 3 כוסות מים ביום, ו אנזים הכבד GGT 58 יתר אנזימי הכבד תקינים לחלוטין. האם רמת הקריאטינין יכולה לעלות בעקבות הטיפולים, אני גם לוקחת דרלין 10 מ"ג 3 פעמים ביום ודיזותיאזיד למרות שלחץ הדם שלי מאוזן כבר למעלה משנתיים כעת הוא אפילו נמוך, האם חוסר בשתיה יכול לגרום לעליה בקריאטינין? מייד נכנסתי למשמעת שתייה מרובה והפסקתי עם הדיזותיאזיד לאחר שיחה עם רופא המשפחה! אשמח לקבל את דעתך ואת עצתך. בתודה ובברכה בקר עליזה
שלום רב!!!!!
בדיקה של חברתי גילו שיש לה סרטן בשד בגודל 2.5סמ ולא עבר לבלוטות הלימפה . שלחו אותה לבדיקות נוספות כדי לדעת אם הסרטן לא התפשט בגוף.
האם יש סיכוי שהסרטן לא התפשט בגוף היות ובלוטות הליפמה נקיות?
אנחנו מודאגים מאוד ותשובות ינתנו רק בשבוע הבא
אשמח לקבל תשובה בהקדם
שלום הבדיקה שלי יצאה
cea2.31
ca 32.24
האם זה סמן לא טוב יש גידול סרטני בתודה לי
ערב טוב,
היום עברתי ביופסיה לאחר שבUS נתגלה גוש בשד שמאל BIRADS 3 . במסמך שקיבלתי רשמה הרופאה BIRADS 4 a
כלומר הממצא חשוד כממאיר? אני מבינה שרק הביופסיה תתן את התמונה המלאה, אך האם מקרים בהם יש גוש מסוג זה, הביופסיה מראה דבר אחר לחלוטין?מה מהן דרכי הטיפול בגוש מסוג זה?
תודה,
סיגלית (מודאגת מאוד)
יש לי כאב חד בשד השמאלי והתחושה לא נעימה אפילו סוג של צריבה, עשיתי לעצמי בדיקה ידנית ולא הרגשתי דבר ואין לי סימן של פטריה הכל נראה תקין.
פשוט כאב פנימי.
רציתי לדעת אם זאת תלונה שכיחה?